Nejrozsáhlejší sbírka zavazadel značky Louis Vuitton půjde do dražby
Paříž 24. května (ČTK) - Nejrozsáhlejší sbírka zavazadel francouzské značky Louis Vuitton půjde do aukce. Historické kusy i ojedinělé rarity se budou dražit on-line od 19. června do 3. července. Cena některých ze stovky kufříků, kufrů a truhlic by se mohla vyšplhat až na dva miliony eur (téměř 50 milionů korun), píše stanice BFM TV.
Značku Louis Vuitton založil stejnojmenný návrhář v roce 1854. Nejstarší položka, která se bude dražit, je zavazadlo Armoire z roku 1900, které mělo předměty uvnitř chránit před horkem, vlhkostí i vodou. Dalším výjimečným kouskem je kufr Idéale, vyrobený z hovězí kůže s mosaznými zámky a se speciálně navrženými přihrádkami na boty, klobouky a šátky. Zaujmout by mohl i vzácný kufr Croquet z limitované edice z roku 2004, který obsahuje vše potřebné pro hru kroketu.
Sbírku dává k prodeji soukromý sběratel z Evropy. Všechna zavazadla s logem LV budou vystavena na konci června v pařížské pobočce síně Christie's, která aukci pořádá.
lsa mka - sdílejte článek
Následuje: Vědci: AI by mohla ovlivnit vaření a přinést jednotný standard kvality jídla
Praha 23. května (ČTK) - Umělá inteligence by mohla ovlivnit vaření v restauracích. Jejich provozovatelé a kuchaři ji mohou využít při vymýšlení nových receptů, úpravě jídelníčku podle výživových hodnot, vytváření stejných porcí nebo zajišťování práce tam, kde chybí zaměstnanci. Problém ale může být energetická náročnost AI a její dopad na životní prostředí. Umělá inteligence může rovněž přispět k omezení regionálních kuchyní. V rozhovoru, který ČTK poskytla Akademie věd ČR (AV ČR), to řekli odborníci z Filosofického ústavu AV ČR. Juraj Hvorecký z Filosofického ústavu AV ČR uvedl, že umělá inteligence se do vaření a gastronomického sektoru může zapojit vymýšlením nových receptů nebo optimalizováním surovin podle potřeb jídelníčku daného člověka. 'Rizikem ale je, že umělá inteligence bude replikovat i nezdravé vzorce chování ve stravování lidí. Stejně tak je možné, že kvůli zobecňování skončíme u těch nejobvyklejších receptů. Musíme si dát pozor na to, abychom neskončili u průměrných receptů,' řekl. Generativní umělá inteligence, která sdružuje ohromné množství dat, sbírá podle Tomáš Hříbek z Filosofického ústavu AV ČR i předsudky, které pak reprodukuje. Podle něj se to v kuchyni může projevit třeba i tím, že z ní umělá inteligence některé věci vyloučí. 'Tedy menšinové kuchyně by mohly být upozaděné a některé variace jídel by se mohly vytratit,' řekl Hříbek. (pokračování...)
Praha 23. května (ČTK) - Umělá inteligence by mohla ovlivnit vaření v restauracích. Jejich provozovatelé a kuchaři ji mohou využít při vymýšlení nových receptů, úpravě jídelníčku podle výživových hodnot, vytváření stejných porcí nebo zajišťování práce tam, kde chybí zaměstnanci. Problém ale může být energetická náročnost AI a její dopad na životní prostředí. Umělá inteligence může rovněž přispět k omezení regionálních kuchyní. V rozhovoru, který ČTK poskytla Akademie věd ČR (AV ČR), to řekli odborníci z Filosofického ústavu AV ČR. Juraj Hvorecký z Filosofického ústavu AV ČR uvedl, že umělá inteligence se do vaření a gastronomického sektoru může zapojit vymýšlením nových receptů nebo optimalizováním surovin podle potřeb jídelníčku daného člověka. 'Rizikem ale je, že umělá inteligence bude replikovat i nezdravé vzorce chování ve stravování lidí. Stejně tak je možné, že kvůli zobecňování skončíme u těch nejobvyklejších receptů. Musíme si dát pozor na to, abychom neskončili u průměrných receptů,' řekl. Generativní umělá inteligence, která sdružuje ohromné množství dat, sbírá podle Tomáš Hříbek z Filosofického ústavu AV ČR i předsudky, které pak reprodukuje. Podle něj se to v kuchyni může projevit třeba i tím, že z ní umělá inteligence některé věci vyloučí. 'Tedy menšinové kuchyně by mohly být upozaděné a některé variace jídel by se mohly vytratit,' řekl Hříbek. (pokračování...)
Česká tisková kancelář (ČTK)
(anglicky: Czech News Agency nebo Czech Press Agency) je česká zpravodajská agentura. Jejím posláním je poskytovat objektivní a všestranné informace pro svobodné vytváření názorů. Výběr zpráv ekonomického zpravodajství vám usnadní rychlou orientaci ve světě financí a drahých kovů. Zpráva 'Nejrozsáhlejší sbírka zavazadel značky Louis Vuitton půjde do dražby' je zařazena do kategorií Magazínový servis (mag) - Mix zajímavostí (mix). ID zprávy: T2024052307416|510151. Vydána 24.05.2024 1:41:34. Jakékoli publikování nebo další šíření obsahu ČTK je bez písemného souhlasu zakázáno.
(anglicky: Czech News Agency nebo Czech Press Agency) je česká zpravodajská agentura. Jejím posláním je poskytovat objektivní a všestranné informace pro svobodné vytváření názorů. Výběr zpráv ekonomického zpravodajství vám usnadní rychlou orientaci ve světě financí a drahých kovů. Zpráva 'Nejrozsáhlejší sbírka zavazadel značky Louis Vuitton půjde do dražby' je zařazena do kategorií Magazínový servis (mag) - Mix zajímavostí (mix). ID zprávy: T2024052307416|510151. Vydána 24.05.2024 1:41:34. Jakékoli publikování nebo další šíření obsahu ČTK je bez písemného souhlasu zakázáno.