husy
Přehled zpráv, označených klíčovým slovem "husy". Zprávu otevřete kliknutím na její úryvek. Heslo husy je charakteristické pro obsah těchto zpravodajských sdělení. Seznam zpráv je seřazen od nejnovější po nejstarší zprávu. Limit zobrazení: 50 záznamů.
Průzkum: Polovina Čechů jí na svatého Martina husu, sama ji ale peče jen pětina
Praha 11. listopadu (ČTK) - Husu si dá na svatého Martina více než polovina Čechů, sama ji ale peče jen pětina lidí. Vyplývá to z listopadového průzkumu agentury SCC. Lidé většinou chodí na svatomartinskou husu do restaurace nebo k příbuzným. Na svátek svatého Martina 11. listopadu si tradiční pokrm, husu, dopřeje podle průzkumu 55 procent lidí v Česku. Pouze 21 procent dotázaných si však husu připravuje doma. Do restaurace chodí na husu 20 procent Čechů a 14 procent jich zajde na husu k rodičům, jiným příbuzným nebo k přátelům. V přílohách k huse mají lidé rádi pestrost. Největší podíl Čechů si k ní dává kombinaci různých knedlíků a také kombinaci červeného a bílého dušeného zelí. Takové varianty volí téměř polovina lidí v Česku. U lidí, kteří si dávají pouze jeden typ přílohy a zelí, je nejpopulárnější bramborový knedlík a červené zelí. Malá část populace si k huse dává specifické regionální přílohy, což jsou třeba lokše či drbáky čili placky a knedlíčky z bramborového těsta. Ke svátku svatého Martina patří také svatomartinská vína, tedy první vína nového ročníku. Že jde o nejmladší vína, v průzkumu správně odpověděla většina lidí, celkem dvě třetiny. Průzkum agentura prováděla od 3. do 5. listopadu. Zúčastnilo se jej 1312 obyvatel Česka starších 18 let. ver rot
Farma v Rohozné vykrmila okolo 1500 svatomartinských hus, už jsou prodané
Rohozná (Jihlavsko) 4. listopadu (ČTK) - Svatomartinské husy z Rohozné na Jihlavsku už jsou asi měsíc vyprodané, přestože jich je o polovinu víc než loni. Tamní farma jich letos vykrmila okolo 1500. Zamluvily si je restaurace a obchody, přijíždějí pro ně drobní zákazníci. Gastronom: Svatomartinské menu letos meziročně zdražilo o pět až sedm procent
Praha 4. listopadu (ČTK) - Za svatomartinské menu, které tradičně tvoří husí kaldoun a stehno s variací knedlíků, si letos návštěvníci restaurací proti minulému roku připlatí pět až sedm procent. Ve větších městech bude cena začínat na 500 korunách za osobu, v menších městech na 400 korunách. Jediný šlechtitelský chov hus v ČR drží loňské ceny hus pro svatomartinská menu
Nové Hrady (Českobudějovicko) 4. listopadu (ČTK) - Jediný šlechtitelský chov hus v Česku v jihočeském Byňově prodává letos husy pro svatomartinská menu za stejné ceny jako loni. Kilogram v živé váze prodává Rybářství Nové Hrady, pod nějž chov spadá, za 140 korun.
Rohozná (Jihlavsko) 4. listopadu (ČTK) - Svatomartinské husy z Rohozné na Jihlavsku už jsou asi měsíc vyprodané, přestože jich je o polovinu víc než loni. Tamní farma jich letos vykrmila okolo 1500. Zamluvily si je restaurace a obchody, přijíždějí pro ně drobní zákazníci. Gastronom: Svatomartinské menu letos meziročně zdražilo o pět až sedm procent
Praha 4. listopadu (ČTK) - Za svatomartinské menu, které tradičně tvoří husí kaldoun a stehno s variací knedlíků, si letos návštěvníci restaurací proti minulému roku připlatí pět až sedm procent. Ve větších městech bude cena začínat na 500 korunách za osobu, v menších městech na 400 korunách. Jediný šlechtitelský chov hus v ČR drží loňské ceny hus pro svatomartinská menu
Nové Hrady (Českobudějovicko) 4. listopadu (ČTK) - Jediný šlechtitelský chov hus v Česku v jihočeském Byňově prodává letos husy pro svatomartinská menu za stejné ceny jako loni. Kilogram v živé váze prodává Rybářství Nové Hrady, pod nějž chov spadá, za 140 korun.
NEAKTIVNÍ COOKIES
Vypnuté cookies nám nedovolují ladit tyto stránky
dle vašich preferencí. Jejich aktivací nám umožníte
lépe pečovat o vaše pohodlí. Více o cookies.